marți, 23 februarie 2016

Bun venit!

Sub marca VORTEX au intrat pe piata romaneasca o serie de televizoare LCD LED, modele low cost, fabricate in China. Pot fi cumparate dintr-un lant de magazine care acorda si suport in garantie prin firma de service satelit din Bucuresti. Nu exista reprezentante service in teritoriu. Producatorul si importatorul nu acorda suport (actualizari software) dupa vanzare, dupa parerea mea, din cauza unei proaste intelegeri a conceptului de proprietate intelectuala, in comparatie cu alte marci, mult mai bine plasate din punct de vedere al vanzarilor, care asigura suport permanent (retea service, call center, suport online, site). 
Au un raport performante-pret acceptabil, insa au o fiabilitate scazuta. Sunt atat proprietar cat si depanator, candva, autorizat pentru aceasta marca. 
Defectul cel mai des intalnit este coruperea firmware-ului.
Producatorul rezolva asta foarte simplu prin upgradare pe portul USB. Problema greu de realizat la nivel de service in lipsa fisierelor corespunzatoare perechii placa de baza-display. Meniul service are capabilitati limitate, setarile corespunzatoare se pot face doar prin soft. Asa ca nu este exclus sa faceti o upgradare si sa aveti surprize (aparatul nu mai porneste, imagine rasturnata, etc.) chiar daca aveti un soft care functioneaza perfect pe un alt televizor identic.

Acest site se doreste a fi o punte de informare intre depanatori.

7 comentarii:

  1. Va multumesc mult domnule ADMIN.sunt f. incantat si bucuros sa citesc ce screti dvs.Ma ajuta foarte mult. Alex.

    ualex62@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Am o intrebare ...Cum pot intra si eu in posesia parolei care mi se cere la deschiderea PDF.urilor din link.uri ? nu pot sa deschid nimic din cauza parolei. Va multumesc .

    RăspundețiȘtergere
  3. "Pentru a primi parola arhivelor, inscrieti adresa de e-mail in campul corespunzator din partea dreapta sau accesati forumul Electronice de la A la Z."... la aceasta adresa: http://forum.e-rusu.ro/t2481-parola-arhive#8673

    Daca mai sunt probleme, postati pe forum in categoria Depanare > LED TV.
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  4. Un display pentru un televizor Vortex
    model VLed-24K1 de 24" şi 38w de unde pot cumpăra?
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Și unde putem să mergem cu smart tv dacă nu se vede imaginea

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru Barlad, https://reparatiitvbarlad.blogspot.com/p/contact.html. Pentru alte localitati, trimiteti un mesaj la adresa de la pagina Contact (https://vortex-tv.blogspot.com/p/contact.html).

    RăspundețiȘtergere